Kuva Lilli Laukkanen, Instagram @makeupparklilli
Kuva Lilli Laukkanen, Instagram @makeupparklilli

Kauniin käsialan harjoitteleminen alkoi jo pikkutyttönä ala-asteella. Yhä vieläkin sanomalehtien reunat, kokouspaperit ynnä muut ovat täynnä koukeroita ja kirjainharjoitelmia. 

Tekstata ei voi miten vain. Ensinnäkin käsi täytyy lämmitellä, jotta kaaret alkavat asettua luonnollisesti oikeille paikoilleen. Toiseksi pitää löytää sopiva kynä, sellainen joka antaa värinsä pehmeästi sinne ja vain sinne minne se on tarkoitettu. Kolmanneksi tarvitaan kynään sopiva paperi. Ei liian pehmeä tai huokoinen, ei liian kovakaan. Sopiva. Ja vielä tarvitaan oikea mielentila. Hädällä, hosumalla tai huonolla mielellä ei synny hyvää tekstiä. Käden tehdessä töitä, mielen pitää saada levätä. Silloin syntyy työ, jonka voi hyvillä mielin luovuttaa asiakkaalle. 

Vuosikymmenet olen ihaillut englantilaisten pubien käsintekstattuja mainoskylttejä. Joskus haltioituneena jumituin katselemaan sellaisen tekstaamista livenä. Tuumaten, että jonakin päivänä haluaisin tehdä tuollaisia.  Ja sitten se päivä koitti, päätös tehdä ensimmäiset kokeilut. 

Vaan mistä tiedän millaisia tekstejä asiakkaat haluavat? No enhän tiedäkkään, siksi kysyn: Minkä tekstin sinä valitsisit?